Københavns Universitet udstiller fremtidens landskabsarkitektur

Published date

I disse år oplever landskabsarkitekturen en sand renæssance. Det sker i takt med, at landskabsarkitekter kaster sig over bæredygtige løsninger, der har en positiv indflydelse på miljømæssige, sociale, og økonomiske forhold.

Det kan være i form af klimatiltag, der sikrer, at vores byer kan modstå stigende regnmængder, samtidig med at der opstår byrum, hvor byens borgere kan boltre sig efter lyst og behov. Det kan være i form af naturudvikling, der sikrer biologisk mangfoldighed. Eller i form af nye, rekreative områder i byerne, omkring boligområder, ved virksomhedsdomiciler eller sygehuse, hvor det grønne har en dokumenteret positiv effekt på vores fysiske og psykiske velvære.

Som det også idag kan læses på Licitationen, slår Københavns Universitet i år for første gang dørene op for, at offentligheden kan få lov at se, hvordan de nyuddannede danske landskabsarkitekter bringer udviklingen fremad.

ÅBNINGSRECEPTION finder sted på Arkitekturens Dag, mandag den 2. oktober kl. 17. Har du ikke mulighed for at være med når dørene slåes op, vær da ikke bekymret. Arrangementet holdes åbent for interesserede i en begrænset periode. 

DE STUDERENDES AFTEN - kom og få inspiration til dig næste projekt torsdag den 5. oktober kl. 17.

ÈT PROJEKT I MINUTTET - Et fyraftensarrangement om årets projekter onsdag den 11. oktober kl. 17. Peter Holst, landskabsarkitekt og ejer af Peter Holst Arkitektur & Landskab fortæller om de tendenser som er afspejlet i dette års specialer.

Hvor: Brøndsalen, Haveselskabets Have, Pile Allé 14A, Frederiksberg
Hvornår: Den 2. - 5. samt den 9. - 12. oktober
Det er gratis for alle at deltage.
Læs pressemeddelelse her.

Udstillingen er arrangeret i samarbejde mellem Københavns Universitet, JA (tidl. Jordbrugsakademikerne), Landskabsarkitekternes Forening, Danske Landskabsarkitekter og Haveselskabet.

Illustration: Forslag til byhave i den svenske flådeby Karlskrona. Afgangsprojekt af Freja Holm Brandt og Alberte Danvig