Æresmedlem

Oprettet

Som følge af en særlig indsats for faget er følgende tre æresmedlemmer udnævnt:

Lars Østerbye 2011 
Lars Østerbye viser via projekter i sin tid, som landskabsarkitekt i Århus Kommune, stadsgartner i Herning Kommune, rådgiver, bestyrelsesmedlem og fagcensor, et differentieret brug af fagets greb - plejestandarder, naturpleje, naturgenopretning og traditionel anlægstradition og vedligehold - der har bidraget til at udvikle og højne faget.

Stig L. Andersson 2011
Stig L. Andersson er professor, landskabsarkitekt og grundlægger af den internationalt anerkendte tegnestue SLA. Bl.a. som kurator for den danske pavillon på arkitekturbiennalen, Venedig 2014 har han profileret faget i en poetisk fortælling om menneskets æstetiske sansning ved at inddrage videnskab, kunst og en sonetkrans af Inger Christensen. Læs interview med Stig her.

Sonja Poll 2017
Sonja Poll er udnævnt til æresmedlem for sit store bidrag til faget, igennem sit virke som budbringer af både vores faglige historie og fanebærer af den faglige kvalitet.
Sonjas fornemme indsats i det fagpolitiske arbejde, og det vedholdende engagement i vores foreningen gennem en menneskealder, er højt værdsat. Værdsat er også de fine landskabsarkitekttoniske aftryk i København som Staudebedet i Kongens Have og Grønningen nær Østerport. Læs interview med Sonja her

Foto: SLA's grønne tag for Egedal Rådhus og Sundhedscenter, vinder Scandinavian Green Roof Award 2016. Fotograf: SLA