Fremtidens servicestation

AKTUELT / 02.06.21

OKQ8/Q8 inviterer fremtidens arkitekter, de nuværende arkitektstuderende, i Danmark og Sverige til at fremsætte deres vision om fremtidens klimasmarte, serviceorienterede station med høj arkitektonisk kvalitet

Hele verden er ved at omstille sig til en bæredygtig fremtid. Danmark skal være fossilfrit i 2050, og Sverige skal være det i 2045. OKQ8/Q8 tager ansvar for en bæredygtig fremtid og har besluttet, at vores egen drift skal være klimaneutral i 2030. Intet ved OKQ8/Q8’s virksomhed må bidrage negativt til klimaet.

Opgaven

Deltagerne skal fremsætte visioner for den fremtidige servicestation til mobilitet, som besvarer spørgsmålet om, hvad mennesker i bevægelse har brug for af service fremover, og hvordan en sådan station kan udformes?

Forslagene vil blive publiceret i en inspirationsbog, der skal uddeles til OKQ8/Q8’s medarbejdere ved et arrangement i december 2021.

Bedømmelseskomité

Andrea Haag Director Sustainability & Network OKQ8 Scandinavia
Morten Uttrup, Head of Engineering DK, OKQ8 Scandinavia
Carl Lewenhaupt, Creative Director
Thomas Sandell, Arkitekt SAR/MSA, SIR/MSA, sandellsandberg
Maria Sommer, Senior arkitekt, Dorte Mandrup Arkitekter, utsedd av Sveriges Arkitekter

Tidsplan for konkurrencen

Sidste frist for spørgsmål i forbindelse med konkurrencen: 20. juni 2021
Sidste frist for svar i forbindelse med konkurrencen: 30. juni 2021
Sidste frist for indsendelse af konkurrenceforslag: 12. august 2021
Meddelelse om bedømmelseskomitéens afgørelse: December 2021

Konkurrencepræmie

Det samlede præmiebeløb er 175.000 SEK ekskl. moms.
Førstepræmien udgør mindst 100.000 SEK. Det resterende beløb vil bedømmelseskomitéen fordele mellem en eller flere præmietagere. Ingen præmie vil være mindre end 25.000 SEK.
Konkurrencepræmien vil blive udbetalt som løn. Arrangøren er ansvarlig for at betale til sociale ordninger, men konkurrencevinderne betaler indkomstskat.

Deltag

Se konkurrenceprogram på  www.fremtidens-servicestation.dk

 

Plads til lyset – Solnedgangspladsen, Gammel Skagen / Kristine Jensen Landskab & Arkitektur

Læs mere

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at benytte vores website accepterer du brugen af cookies.

Cookiepolitik >