Guldminen gentænker genbrugscyklus
AKTUELT / 21.04.16

'Guldminen' er et kommunalt initiativ, der understøtter alternative måder at genbruge 'gammelt guld'. Det er relevant for landskabsarkitekturen, som med stor succes har introduceret midlertidige transformationer i offentlige byrum
I dag sender vi store mængder aflagte materialer til omsmeltning m.v. i genbrugsmøllen. Men behøver man egentlig at sende de aflagte materialer gennem ‘en tung genanvendelsesproces’, inden de når designeren, arkitekten el. lign., hvis det kan undgås?
Guldminen er startet af Enheden for Bæredygtighed i Københavns Kommunes Teknik og Miljøforvaltning, i samarbejde med de 12 Guldgraverinitiativer og Amager Ressource Center, der driver byens genbrugspladser. Initiativet tager de første spæde skridt mod “en gradvis omstilling af vores lineære ressource anvendelse producer, ‘køb og smid væk’, til en cirkulær økonomi, hvor ressourcerne og råstofferne indgår i værdikæden igen og igen.“
De 12 ‘Guldgraverinitiativer’ laver workshops, produkter og interaktive installationer, der formidler nye perspektiver om genbrug til en bredere offentlighed.
Et af ‘Guldgraverinitiativerne’, Studio Debris, bestående af en gruppe landskabsarkitekter, der designer byrumsinstallationer med genbrugsmaterialer.
Landskabsprojekter er ofte anlagt med splinternye materialer, og det kan mærkes på budgettet. Heroverfor er brugte og unikke materialer af praktiske årsager ikke altid egnede til brug i landskabsdesigns, men de begrænser udgifterne. Derfor er de oplagte til midlertidige transformationer, såsom installationer. De midlertidige installationer er vigtige værktøjer i inddragelse af lokale til transformation af offentlige rum.
Læs mere om Guldminen her.
Foto: Guldminen. Fotograf: Anne-Sophie Rosenvinge Skov
Nyheder

Plads til sammenhæng – Sundstrup Havn, Viborg / ArkPlan Landskabsarkitekter
Læs mere