Hvis vi skal kunne leve i byen, skal der gøres plads til bynatur
AKTUELT / 29.01.19

Foto: I Carlsbergbyen har grønne områder og et stort antal træer måttet vige for ny, tæt bebyggelse. Men det er kortsigtet tænkning, hvis arealernes værdi alene gøres op i etagekvadratmeter til boliger og erhverv. Fotograf: Finn Frandsen © Information
DL-formand sætter bynatur på dagsordenen med kronik i Dagbladet Information
Byernes befolkningstal stiger og med dét, også presset på natur i byen. Behovet for nye boliger skaber en ulige kamp om pladsen i byen og en byudvikling med alvorlige konsekvenser, lyder det fra Danske Landskabsarkitekters formand, Susanne Renée Grunkin, i en kronik i Dagbladet Information.
En af grundende til, at de ‘ubebyggede arealer’ økonomisk set udgør en større værdi end naturen, er, at “boliger og parkeringspladser handles på et marked, men det gør grønne områder ikke”. De økonomiske incitamenter i byudviklingen står altså i kø til, at nedprioritere naturen til fordel for etagekvadratmeter.
Men der er behov for en balance mellem boligbyggeri og bynatur, lyder det fra DL-formanden, der skriver på vegne af Green Cities for a Sustainable Europe. Naturen kan så meget mere end at forskønne og danne ramme for rekreation: Luftforurening, klimatilpasning, biodiversitet og mikroklima er blot noget af det der overses, når ubebygget natur bliver til etageejendomme og erhvervsgrunde.
Læs hele Susannes kronik i Information, og deltag i debatten på deres hjemmeside.
Nyheder

Plads til eventyr - H. C. Andersens Hus og Have, Odense / MASU Planning
Læs mere