Projektkonkurrence om fornyelse af centralt torv på DTU

AKTUELT / 01.08.20

Foto: DTU inviterer kreative teams af arkitekter, landskabsarkitekter, ingeniører mf. til at forme fremtidens Kemitorv på Lyngby Campus. Fotograf: Bax Lindhardt.

DTU inviterer kreative teams af arkitekter, landskabsarkitekter, ingeniører mf. til at forme fremtidens Kemitorv på Lyngby Campus

Et attraktivt og sanseligt torv med plads til både aktiviteter, refleksion og akademisk formidling. Et torv, der skal sy området sammen i et stærkt landskabeligt og rumligt greb. Det er nogle af DTU’s ønsker til fremtidens Kemitorv på DTU Lyngby Campus. Konkurrencen udskrives som en indbudt projektkonkurrence i én fase med fem prækvalificerede teams.

Fra parkeringstorv til mødested mellem mennesker

Kemitorvet er et af campus’ største torve. Konkurrencegrunden på ca. 9.500 m² ligger centralt mellem både nye bygninger og den oprindelig Koppel arkitektur og krydses dagligt af de mange studerende og ansatte, der forsker og studerer i området. Oprindeligt har arealet været udlagt til parkeringstorv, og har de seneste år ligget som en midlertidigt grusplads til ophold. Nu står området over for en markant fornyelse, så det i fremtiden kan fungere som et centralt og inviterende mødested for studerende, ansatte og gæster.

”Det er første gang vi skal i gang med et så stort landskabsprojekt i et centralt uderum. Det er en opgave, der kræver et stærkt, kreativt team med kompetencer inden for både landskab, arkitektur, byrum og bæredygtighed, og derfor har vi valgt at udskrive en projektkonkurrence. Vi glæder os til at se, hvem der kunne tænke sig at være med til at skabe et både urbant og landskabeligt rum, der taler til vores sanser og som bidrager aktivt til campuslivet på DTU”, siger Julie Fraenkel, projektleder hos DTU Bygherre.

Bæredygtige løsninger 

DTU arbejder aktivt og helhedsorienteret med udvikling af en bæredygtig campus i høj kvalitet. Det er derfor naturlige, at der skal arbejdes med emner som mikroklima, biodiversitet, miljøvenlige materialer og social bæredygtighed i projektet. DTU er kendetegnet ved at være en grøn campus, og den oprindelige landskabsplan gav plads til vækst, forandring og tilpasning. Det er på den baggrund Kemitorvet skal udvikles.

Læs mere om campusudviklingen på DTU.

Frist for ansøgning om deltagelse er d. 3. september 2020.

DTU forventer at udskrive konkurrencen ultimo september, og at kunne udpege en vinder til februar 2021. Læs mere om konkurrencen hos DTU.

Solrødgård Klima- og Miljøpark, Hillerød / GottliebPaludan Architects

Læs mere

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at benytte vores website accepterer du brugen af cookies.

Cookiepolitik >