Ekstra bevilling til Naturpark Amager
AKTUELT / 27.04.20

Illustration: Møller & Grønborg.
Lokale og Anlægsfonden har besluttet at bevillige seks millioner kroner til et ekstra løft af det aktive friluftsliv tæt på byen i den københavnske del af Naturpark Amager
I 2018 blev der udskrevet en arkitektkonkurrence om udviklingen af tre nye hovedindgange og fire samlingssteder for friluftsliv. Konkurrencen blev vundet af et team bestående af Møller & Grønborg med ADEPT, SNC-Lavalin Atkins og BARK Rådgivning.
Udvidelsen af Naturpark Amager med nye hovedindgange og samlingssteder for naturoplevelser er allerede undervejs, med støtte fra Nordea-fonden og Friluftsrådets udlodningsmidler til friluftsliv. Og nu har Lokale og Anlægsfonden bevilliget seks millioner kroner til at opgradere to af de kommende nedslagspunkter – hovedindgangen ved DR Byen og samlingsstedet ved Havneslusen.

Illustration: Møller & Grønborg.
Udvidelsen imødekommer ønsker fra lokale brugere som løbere, skoler og rollespilsgrupper om blandt andet bedre grejdepoter til at opbevare udstyr, flere opholdsmuligheder, stenrev og nye træer der forbedrer biodiversiteten samt flere nye læringsfaciliteter. Samlet set skal projektet skabe nye muligheder for alle, lige fra foreninger og familier, til naturvejlederen med en hel skoleklasse, fortæller udviklingskonsulent Jens Øyås Møller fra Lokale og Anlægsfonden.
Naturpark Amager er 35 km2 stort naturområde, som udvikles i partnerskab mellem Københavns Kommune, Naturstyrelsen, By & Havn, Tårnby Kommune og Dragør Kommune.
Det samlede udviklingsprogram for Naturpark Amager er støttet af Nordea-fonden med 55 millioner kr. og Friluftsrådets udlodningsmidler til friluftsliv med 5 millioner kr.
Lokale og Anlægsfonden foreslår at udvide to af de kommende faciliteter – hovedindgangen ved DR Byen samt samlingspunktet ved Havneslusen.
Med opgraderingen tilføres blandt andet bedre grejdepoter, trappeforløb med opholdsmuligheder, opholdsdæk, flydeponton, læringsfaciliteter, naturforbedrende stenrev samt nye friluftsmuligheder som ”krydsning af vandet” og ”aktiviteter op ad volden”.
Lokale og Anlægsfondens udvidelse påvirker ikke tidsplanen for det samlede projekt. De nye faciliteter forventes at stå færdige i løbet af 2022 og tages i brug løbende.

Illustration: Møller & Grønborg.
Nyheder

Plads til bynatur – Skovbrynet Basecamp, Lyngby / Kragh & Berglund
Læs mere