Formandens klumme

AKTUELT / 03.09.18

INTERESSE FRA POTENTIELLE MEDLEMMER: DL bliver både fagligt bredere – og flere

INTERESSE FRA POTENTIELLE MEDLEMMER: DL bliver både fagligt bredere – og flere

Af Susanne Renée Grunkin, landskabsarkitekt mdl, formand Danske Landskabsarkitekter.

INTERESSE FRA POTENTIELLE MEDLEMMER

Danske Landskabsarkitekter bliver både fagligt bredere – og flere

Som relevansen af landskabsarkitekternes faglighed øges, på samme måde bliver interessen for mdl-titlen også mere attraktiv.

Sekretariatet får interessetilkendegivelser fra potentielle medlemmer, der ønsker optagelse og har brug for at kende deres muligheder. Danske Landskabsarkitekter har et bedømmelsesudvalg, der vurderer ansøgninger om optagelse i foreningen i henhold til vedtægterne.

Ud over ordinære medlemmer er det også muligt for andre at opnå optagelse i foreningen, i så fald de faglige kompetencer er vurderet af tilstrækkelig kvalitet. Det kan være landskabsarkitekter, der har kandidateksamen som landskabsarkitekt fra uddannelsesinstitutioner i udlandet, som er godkendt af IFLA Europe og kriterier godkendt af IFLA, samt andre personer, der til DL’s bedømmelsesudvalg har indsendt ansøgning, og som har opnået bedømmelsesudvalgets godkendelse.

Se her, hvad du kan gøre:

Direkte optag:
Hvis du har afgang/kandidateksamen fra Landskabsarkitektur og Bydesign fra Københavns Universitet, landskabsarkitektur på Studio Urban Design / Landscape Architecture fra Arkitektskolen Aarhus eller landskabsarkitektur på Institut for Bygningskunst, By & Landskab fra Kunstakademiets Arkitektskole. Udfyld indmeldelsesblanket her på sitet.

Direkte optag med indsendelse af eksamenspapirer og cv:
Hvis du har afgang/kandidateksamen fra øvrige afdelinger på hhv. Københavns Universitet, Arkitektskolen Aarhus, Kunstakademiets Arkitektskole eller uddannelsen Urban Design på Aalborg Universitet og samtidig kan dokumentere arbejde som landskabsarkitekt i minimum 2 år, kan du umiddelbart optages i foreningen – eller hvis har du taget kandidateksamen fra en IFLA Europe og/eller IFLA godkendt uddannelsesinstitution. For optagelse i foreningen indsendes kopi af eksamenspapirer og cv digitalt.

Optag gennem bedømmelsesudvalg:
Har du ikke uddannelse fra en af ovennævnte skoler/afdelinger eller en IFLA Europe og/eller IFLA godkendt uddannelsesinstitution må du indsende kopi af eksamenspapirer, cv og 2-3 nyligt udarbejdede projekter digitalt for rundsendelse til bedømmelsesudvalgets medlemmer. Projekterne skal vise bredde og kvalitet i de faglige kvalifikationer og egen indsats tydeliggøres skriftligt. Bedømmelsesudvalget vurderer da, om du har kvalifikationer svarende til de, der opnås på ovennævnte uddannelsesinstitutioner.

Bedømmelsesudvalget består af:

  • Camilla Hedegaard Møller (Arkitektskolen i København)
  • Jacob Fischer (Privatpraktiserende)
  • Rune Bugge Jensen (Offentlig praksis)
  • Susanne Renée Grunkin (DL’s formand)
  • Torben Dam (Københavns Universitet)

Læs gerne vores vedtægter her. Vi glæder os til at høre fra dig.

Foto: Skovbakkeskolen, Odder af CEBRA v/Mette Yde. Mette har haft sin egen landskabstegnestue MBYland i 7 år. Hun er uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus og blev for nylig optaget i foreningen ved at indsende sit CV. Fotograf: Adam Mørk.

Terra Incognita, Trondheims Mindested / Marianne Levinsen og Anders Krüger

Læs mere

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at benytte vores website accepterer du brugen af cookies.

Cookiepolitik >