Fagartikler
Medlem
DL Formand Susanne Renée Grunkin holder oplæg om græs til BLOOM festival 2018. Fotograf: Terese Sofie Hjorth Rasmussen
Find faglige inspirationskilder på Danske Landskabsarkitekters hjemmeside
Vi har oprette et forum, hvor medlemmerne kan finde faglig inspiration og udveksle meninger – i form af artikler, eksempelsamlinger, meninger, forskningsprojekter, podcasts etc. Artikler og indlæg skrevet af DL’s medlemmer henvendt til DL’s medlemmer!
Det er vores håb, at vi med tiden kan skabe en vidensdatabase af artikler og indlæg til gavn for alle medlemmer. Når der uploades en ny artikel, fortæller vi om det i nyhedsbrevet og deler det på de sociale medier. Her vil du så få mulighed for at kommentere og stille spørgsmål af faglig relevans og komme med konstruktiv kritik.
Læs om guidelines til forfatteren samt til indhold her.
Har du lyst til at byde ind med en fagligt relevant artikel, så skal du indsende dit materiale til [email protected] .
Herunder kan du se oversigt over de artikler som er lagt op:
- GREEN CITIES PUBLIKATION “SÆT PRIS PÅ BYNATUR” – bynatur giver øget værdi – både i virkeligheden og når der åles i kroner og øre. Find publikationen her.
10 DOGMER FOR FREMTIDENS SOLCELLEPARKER – 5 nordiske landskabsarkitektforeninger går sammen om 10 dogmer for fremtidens solcelleparker
GREEN CITIES PUBLIKATION ”BIODIVERSITET I BYER” – 64 sider med en række eksempler på, hvordan biodiversiteten i byerne kan øges. Find publikationen her.
BEST PRACTICELISTEN MED FÆLLESKRAV TIL LANDMÅLERGRUNDLAG – Praktiserende Landinspektøres forening, Arkitektforeningen, Byggesocietetet og Danske Landskabsarkitekter har i samarbejde udarbejde best practiceliste. Formålet med et landmålergrundlag er at fremskaffe et præcist grundlag for et bygge- og/eller anlægsprojekt. Best Practicelisten kan frit downloades som pdf her.
- EKSEMPELSAMLING FOR CIRKULÆR ØKONOMI PÅ DANSK OG ENGELSK – Danske Landskabsarkitekters Udvalg for Cirkulær Økonomi, har opdateret eksempelsamlingen ’Cirkulær økonomi i landskabsarkitekturen’ som indeholder en række nye eksempler på, hvordan landskabsarkitekter via cirkulært design bidrager til den grønne omstilling. Dette arbejde er beskrevet og analyseret i billeder og tekst og 2. udgave blev lanceret marts 2022. Eksempelsamling kan nu frit læses og downloades som pdf her og på engelsk her.
- OM AT BEGRIBE OG SÆTTE BEGREB PÅ LANDSKAB – et værktøj til landskabsarkitektonisk omtanke ved bygningers placering i landskabet/forfatter MDL Ole Mouritsen. Download publikationen her.
- GREEN CITIES PUBLIKATION “KLIMAKAMP– 12 løsninger til regnvandshåndtering”. Find publikationer her
- GREEN CITIES OPLÆG TIL GRØN NORM VERSION 2.0 – et EU samarbejde mellem en række grønne brancheorganisationer heriblandt Danske Landskabsarkitekter v/MDL Susanne Renée Grunkin. Publikationen kan downloades på dansk og engelsk her: Green Cities
- NYE VÆRKTØJER FOR TILSYN – et fællesinitiativ udviklet og udarbejdet af Dansk Beton Brolæggerlauget, Danske Anlægsgartnere og DL v/MDL Jakob Sandell Sørensen:
- Vejledning – Tilsyn med brostens- og chausséstensbelægninger
- Vejledning – Tilsyn under udførelsen af belægninger af betonsten klinker og skårne natursten
- Vejledning – Tilsyn med flisebelægninger
- Vejledning – Tilsyn med belægninger – Tips og tricks
- POSTKORT fra DL medlemmer: Bjørn Ginman, Jens Linnet, Camille Hedegaard Møller, Ole Mouritsen, Mikkel Hjort, Eva Sara Kehlet Rasmussen, Søren Kristensen
- SOMMERPODCAST fra Danske Landskabsarkitekter – gæst MDL Jacob Fischer / Om Vand
SOMMERPODCAST fra Danske Landskabsarkitekter – gæst MDL Susanne Renée Grunkin / Om FN Verdensmål
SOMMERPODCAST fra Danske Landskabsarkitekter – gæst MDL Jeremy Dennis / Om Det internationale samarbejde
- EKSEMPELSAMLING FOR CIRKULÆR ØKONOMI: Danske Landskabsarkitekters Udvalg for Cirkulær Økonomi, har gennem en periode indsamlet gode eksempler på landskabsprojekter, der følger den cirkulære designtænkning. Dette arbejde er blevet beskrevet og analyseret i billeder og tekst og 1. udgave blev lanceret juni 2020. Eksempelsamling kan nu frit læses og downloades som pdf her.
- VAT 19: Normen for værdisætning af træer er blevet opdateret, og DL har været med i arbejdet v/MDL Elzélina Van Melle. VAT 19 kan købes hos forlaget Grønt Miljø
- NYE YDELSESBESKRIVELSER AB18 / 2018 – viser også at landskab naturligt er indeholdt i projektet – læs MDL Susanne Renée Grunkin´s klumme og gode råd her
- TILGÆNGELIGHED I LANDSKABSARKITEKTUR: af Tine Vogt, landskabsarkitekt MDL
Om at implementere tilgængelighed i landskabsarkitektur og om at se muligheder i stedet for begrænsninger. Læs om Tines erfaringer, tips og bud på løsninger i projektfasen, om sanser, ledelinjer, materialevalg og meget mere …
DOWNLOAD: Tilgængelighed - STORKØBENHAVNS GRØNNE BYUDVIKLING:
Nyt forskningsprojekt fra Kraks Fond Byforskning kortlægger Storkøbenhavns grønne byudvikling gennem et århundrede, og ønsker Fingerplanen tillykke med de 70 år. Læs mere her.
Nyheder
Plads til sammenhæng – Sundstrup Havn, Viborg / ArkPlan Landskabsarkitekter
Læs mere