Ugens sponsortip fra Urban Elements

AKTUELT / 26.06.18

Plantekummer skaber tryghed i Stockholms byrum

Plantekummer skaber tryghed i Stockholms byrum

Urban Elements har fokus på at udvælge produkter, der som vores egne, har en høj kvalitet og bidrager til byrummet på en positiv måde. Plantekummerne fra Bellitalia er ingen undtagelse. Her får du både en “afgrænser”, dekoration og sikkerhed til byrummet. Plantekummerne kan fungerer som en adskiller af trafik og gående. De ser flotte ud og kan skabe mere tryghed for folk, der færdes og nyder deres byrum.

Et byrum, hvor du og din familie kan færdes mere sikkert
I den svenske hovedstad Stockholm, er et interessant urban projekt for nyligt blevet afsluttet på gågaden Drottninggatan. Måske husker du, at det var her i 2017, et terrorangreb med brug af lastbil fandt sted. Efter denne tragiske episode, har Stockholm valgt at have fokus på et trygt og sikkert byrum og samtidig kunne have en flot grøn beplantning.
Til projektet valgte Stockholm de elegante og massive Marte plantekummer med indbygget PAS68 sikring, der med deres vægt på over 3.000 kg fungerer som en terrorsikret løsning i bymiljøet. Samtidig bidrager plantekummerne til mere grønt i byrummet. Med de mange muligheder for beplantning, har hovedstaden Stockholm mulighed for at skifte “stil” og udtryk via ny beplantning i plantekummerne.
Se flere fotos her.

Overvej Plantekummer i beton til dit næste projekt
Der er ingen tvivl om at trafiksikkerheden i de skandinaviske byer nu, og i fremtiden, skal tænkes ind i de urbane projekter. Men det betyder ikke, at der skal gås på kompromis med æstetikken. De fleste kender de mindre kønne betonbjælker, der ofte ender med at stå og se kedelige og triste ud i byrummet. Men sådan behøver det ikke at være og det er gågaden i Stockholm et godt eksempel på.

Plantekummerne fremstilles af naturmaterialer
Plantekummerne fremstilles i beton med tilslag af enten granit eller marmorskærver og beton.

Plantekummerne fås i 10 naturlige farvemuligheder og 3 overflade typer
Plantekummerne er som standard udført af grå eller hvid granit beton. Som tilvalg fås plantekummerne i yderligere 8 farver, hvor de bliver støbt med tilslag af marmorskærver og fint marmorstøv, som danner de ønskede farver.

  • Sandblæst
  • Poleret
  • Hammerslået

Du kan få mere viden ved at læse her, eller kontakte Anja Pelle på anja@urban-elements.dk eller tlf. + 45 53 74 05 51.

Læs også et tidligere indlæg fra Urban Elements, med fokus på sikkerhed i byrummet.

Foto: Drottninggatan i Stockholm © Urban Elements

Gammel Jernbanevej, Valby / GHB Landskabsarkitekter

Læs mere

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at benytte vores website accepterer du brugen af cookies.

Cookiepolitik >