C.F. Møller vinder konkurrence om byrum i Hamborg

AKTUELT / 14.11.22

Illustration: C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects er blevet udvalgt til at designe de udendørsarealer, der omgiver den nye togstation i Hamburg-Altona, Tyskland, som også er designet af C.F. Møller Architects

Tre teams blev inviteret til at konkurrere om de offentlige udendørsarealer omkring den nye station for fjerntog i Hamburg-Altona, og C.F. Møller Architects er nu blevet offentliggjort som vinder af konkurrencen. Den vundne konkurrence om udearealerne følger en tidligere konkurrence om at designe selve togstationen, hvor C.F. Møller også løb med sejren. Dermed opnås en perfekt sammenhæng mellem bygninger og landskab, hvilket C.F. Møller generelt netop er kendt for at levere.

“Vi er meget glade for denne sejr, da integreret design, hvor vi ser landskab og bygninger som en samlet helhed, er en så stor del af vores DNA. Vi ser frem til at fortsætte vores samarbejde med bygherreteamet Procom og Haspa PeB samt Deutsche Bahn og Hamborgs by,” siger Julian Weyer, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects.

Grønt og sammenhængende byrum

Udendørsarealerne og forpladserne ved den nye togstation Hamburg-Altona er en vigtig del af kvalitetsstrategien for kvarterets store omdannelse og giver mulighed for at genforbinde og styrke by- og grønområder, der tidligere var adskilt af infrastruktur.

De urbane områder er en direkte forlængelse af stationens indre passager og skaber synlige adressepunkter for de store nye faciliteter, der udgør stationskomplekset: Et hoteltårn, kontortårn, detailhandel og gastronomi. Samtidig bliver forpladsen et omdrejningspunkt i den bredere områdefornyelse, der omfatter en koncertsal, et sportsstadion, kreative arbejdspladser og boliger.

Illustration: C.F. Møller Architects

Biodiversitet og håndtering af regnvand

Designet er primært formet af de intense strømme i og omkring stationen, kombineret med bæredygtighedselementer som f.eks. en styrket lokal biodiversitet, integreret regnvandshåndtering på og under belægningerne og prioritering af cyklister og fodgængere. Tætte og varierede træbeplantninger, der giver farveklatter, der skifter med årstiderne, strukturerer de enkle og sammenhængende “gulve” på pladsen og indeholder lommer til ophold, spisning og lokale begivenheder som f.eks. markeder og koncerter. Pladsens topografi er gjort til en fordel, idet den kombinerer fuld tilgængelighed med siddekanter og diskret zoneinddeling.

“Designet har fundet det helt rigtige svar på de mangeartede omgivelser i Diebsteich. Balancegangen mellem rekreativt rum og transitrum er løst på glimrende vis: mange træer, mange bænke og stor bevægelsesfrihed for folk. Det er en god idé at bringe liv og farver ind i bybilledet gennem forskellige træarter”, siger Franz-Josef Höing, chefbygningsdirektør i Hamborgs by.

Læs mere om projektet her

Plads til friluftsliv – Lynghøjsøerne, Roskilde / OPLAND

Læs mere

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at benytte vores website accepterer du brugen af cookies.

Cookiepolitik >